Politica de confidentialitate

          Definiţii

• Portal: site-ul web, proprietate a S.C. Meg Web Soft SRL, denumit Portalul comunitãtilor bãcãuane si localizat la adresa URL http://www.comunitatibacauane.ro.
• date cu caracter personal - orice informaţii referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă; o persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau la mai mulţi factori specifici identităţii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;
• prelucrarea datelor cu caracter personal - orice operaţiune sau set de operaţiuni care se efectuează asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvăluirea către terţi prin transmitere, diseminare sau în orice alt mod, alăturarea ori combinarea, blocarea, ştergerea sau distrugerea;
• stocarea - păstrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;
• sistem de evidenţă a datelor cu caracter personal - orice structură organizată de date cu caracter personal, accesibilă potrivit unor criterii determinate, indiferent dacă această structură este organizată în mod centralizat ori descentralizat sau este repartizată după criterii funcţionale ori geografice;
• operator - orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autorităţile publice, instituţiile şi structurile teritoriale ale acestora, care stabileşte scopul şi mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;
• terţ - orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autorităţile publice, instituţiile şi structurile teritoriale ale acestora, alta decât persoana vizată, operatorul ori persoana împuternicită sau persoanele care, sub autoritatea directă a operatorului sau a persoanei împuternicite, sunt autorizate să prelucreze date;
• destinatar - orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autorităţile publice, instituţiile şi structurile teritoriale ale acestora, căreia îi sunt dezvăluite date, indiferent dacă este sau nu terţ; autorităţile publice cărora li se comunică date în cadrul unei competenţe speciale de anchetă nu vor fi considerate destinatari;
• date anonime - date care, datorită originii sau modalităţii specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoană identificată sau identificabilă;
• date statistice - date care au fost obţinute că urmare a prelucrării de către operator a datelor cu caracter personal dar care nu pot fi folosite la identificarea unei persoane şi sunt folosite exclusiv pentru scopuri statistice şi/sau de informare, promovare.

          Declaratii:

     S.C. Meg Web Soft SRL, in calitate de autor, proprietar si administrator al Portalului comunitatilor bacauane, accesibil la adresa URL www.comunitatibacauane.ro, respecta caracterul privat si securitatea prelucrarii datelor cu caracter personal ale fiecarei persoane care viziteaza si utilizeaza acest site, fiind inregistrata sub nr. la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.
In conformitate cu dispozitiile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private, S.C. Meg Web Soft SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate mai jos, datele personale furnizate de catre utilizatori.
     In conformitate cu dispozitiile Legii nr. 677/2001, persoanele inregistrate in baza de date a Portalului comunitatilor bacauane, in calitate de persoane vizate, au urmatoarele drepturi:
• dreptul la informare (art.12);
• dreptul de acces la date cu caracter personal (art.13);
• dreptul de interventie asupra datelor cu caracter personal (art.14);
• dreptul de opozitie (art.15);
• dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art.17);
• dreptul de a se adresa justitiei (art.18).
     Orice informatie furnizata de catre dumneavoastra va fi considerata si va reprezenta consimtamantul dumneavoastra expres ca datele dumneavoastra personale sa fie folosite de S.C. Meg Web Soft SRL in conformitate cu scopurile mentionate mai jos.
     Daca nu doriti ca datele dumneavoastra sa fie colectate va rugam sa nu ni le furnizati. Daca doriti ca datele dumneavoastra personale sa fie actualizate sau scoase din baza de date, ne puteti notifica oricand acest lucru la urmatoarea adresa de email: megwebsoft@yahoo.com.
     La inregistrarea in site vi se vor cere anumite date personale precum numele si prenumele, adresa de e-mail, data nasterii dar si alte informatii cu caracter personal.
     Portalul comunitatilor bacauane isi rezerva dreptul de a desfiinta, cu o notificare prealabila, conturile si accesul membrilor a caror nume de utilizator contine cuvinte obscene sau cu inteles ofensator.
     Sunteti singurul responsabil de datele privind contul de utilizator creat pe www.comunitatibacauane.ro. De aceea, pentru confirmarea datelor si contului, veti fi anuntati la adresa de e-mail pe care ati declarat-o la crearea contului dumneavoastra. Acest e-mail de confirmare are rolul stoparii actiunilor frauduloase ale unor utilizatori care folosesc adrese de e-mail ale altor persoane pentru a crea conturi fictive. Daca primiti un asemenea mesaj, in conditiile in care nu v-ati inregistrat personal pe site va rugam sa ne trimiteti un e-mail la adresa megwebsoft@yahoo.com pentru a dezactiva contul respectiv.
     Formularul de profil al utilizatorului contine campuri care pot fi editate in cazul in care doriti sa modificati sau sa completati datele pe care le-ati furnizat la crearea contului. Daca insa doriti sa renuntati la contul dumneavoastra complet si la orice facilitate de pe site-ul www.comunitatibacauane.ro va rugam sa scrieti un e-mail la adresa de email megwebsoft@yahoo.com.
     S.C. Meg Web Soft SRL nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza adresa dvs. de e-mail unor terti (persoane fizice sau juridice), nu vinde si nu ofera catre terti adresele de e-mail obtinute prin intermediul site-ului www.comunitatibacauane.ro. De asemenea, S.C. Meg Web Soft SRL nu divulga datele Dvs personale altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dvs. explicit in acest sens.      Datele dvs. personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

          Scopul colectarii datelor

     Atunci cand ne furnizati datele cu caracter personal, S.C. Meg Web Soft SRL le poate utiliza in urmatoarele scopuri declarate, daca nu se specifica in alt fel:
• pentru a asigura accesul la secţiuni cu acces limitat ale site-ului;
• pentru intocmirea unor contracte sau pentru intocmirea facturilor fiscale pentru produsele si serviciile furnizate catre beneficiari.
• pentru a ne asigura ca pagina de web este relevanta pentru nevoile dumneavoastra;
• pentru a va confirma serviciile pe care le-ati achizitionat in sistem on-line si a va furniza informatii suplimentare cu privire la aceste servicii;
• transmiterii de oferte, mesaje publicitare si de marketing;
• informatii despre promotii prin posta si telefon, SMS, sau alte mijloace de comunicare cu privire la produsele S.C. Meg Web Soft SRL;
• crearea şi administrarea contului dvs. online şi răspunderea la solicitările dvs.
• operarea, evaluarea şi îmbunătăţirea activităţii noastre (inclusiv dezvoltarea de noi produse şi servicii; administrarea procesului de comunicare; determinarea eficienţei promovării noastre; analizarea produselor, serviciilor şi site-urilor noastre; îmbunătăţirea funcţionalităţii site-urilor noastre şi efectuarea de activităţi contabile, de audit, de facturare, reconciliere şi colectare);
• monitorizarea utilizării activelor interactive şi îmbunătăţirea lor;
• efectuarea de analize de date (inclusiv anonimizarea informaţiilor personale);
• punerea în aplicare a Termenilor de utilizare;
• realizarea de rapoarte / analize;
• realizarea de informari in scopuri proprii;
• publicarea, promovarea, ofertarea serviciilor oferite de S.C. Meg Web Soft SRL.

     S.C. Meg Web Soft SRL poate dezvalui datele cu caracter personal catre terti daca acest lucru este cerut de lege sau in cazurile de buna-credinta in care aceste actiuni sunt necesare pentru conformarea la dispozitiile legale; protejarea si apararea drepturilor de proprietate ale S.C. Meg Web Soft SRL si ale site-ului www.comunitatibacauane.ro; actionarea in circumstante de urgenta pentru protejarea sigurantei personale a angajatilor, utilizatorilor de produse sau servicii.
     Atunci cind S.C. Meg Web Soft SRL este solicitat sa furnizeze date cu caracter personal sau ni se permite acest lucru, vor fi dezvaluite doar acele date necesare indeplinirii stricte a obiectului solicitarii.


          Colectarea de date cu caracter personal


     Tipurile de informatii personale, pe care le putem obtine sunt:
• informatii de contact (precum nume, adresa postala sau de e-mail si numar de telefon sau fax)
• informatii de contact profesionale (precum functia, departamentul si numele organizatiei)
• numele de utilizator si parola
• informatii financiare (precum informatii financiare privind contul si informatii care pot fi incluse intr-un raport privind consumatorul)
• continut furnizat de dvs. (precum fotografii, articole si comentarii)
• alte informatii (precum preferinta de limba, vârsta, data nasterii, sexul si starea civila etc. )
     Portalul comunitatilor bacauane pune la dispozitia unor terti, persoane fizice si juridice, in cadrul contractelor de prestari de servicii incheiate formulare de inscriere si aplicatii prin care acestea pot colecta si utiliza date cu caracter personal stocate in bazele de date ale Portalului. S.C. Meg Web Soft SRL nu poate fi facuta raspunzatoare pentru modul in care se respecta de catre beneficiarii serviciilor contractate in cadrul Portalului comunitatilor bacauane dispozitiile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si, respectiv,ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private.

          Cookies

     Un "cookie" este un mic fisier text pe care un site il poate plasa pe hard-disk-ul clientului cu scopul de a colecta, de exemplu, informatii despre activitatile pe site sau de a facilita utilizarea functiilor site-ului respectiv. Acest "cookie" retransmite informatiile catre computerul/server-ul site-ului. Multi utilizatori nu sunt constienti de plasarea unor "cookies" in calculatoarele lor cand viziteaza site-uri. Pentru a preveni sau a fi informati cand se intampla acest lucru, browser-ul poate fi setat sa avertizeze atunci cand un site incearca sa plaseze un "cookie" in calculatorul personal. S.C. Meg Web Soft utilizeaza "cookies" pentru colectarea si stocarea de date personale de identificare. Informatii colectate automat de catre Portalul comunitatilor bacauane Portalul comunitatilor bacauane colecteaza automat anumite date de identificare non-personale - adresa de IP a calculatorului clientului, browser-ul folosit, referinte si pagini vizualizate la vizitarea portalului. Portalul comunitatilor bacauane utilizeaza aceste informatii pentru a intelege felul in care vizitatorii navigheaza pe www.comunitatibacauane.ro, cu scopul de a ajuta utilizatorii sa beneficieze cat mai mult de prezenta lor pe Internet. Portalul comunitatilor bacauane nu coroboreaza sub nicio forma aceste informatii cu datele personale de identificare ale clientilor.

          Securitate

     Siguranta datelor personale inscrise pe site constituie una dintre prioritatile Portalului comunitatilor bacauane. Cu toate acestea, S.C. Meg Web Soft SRL isi atentioneaza clientii ca nicio informatie transmisa via Internet nu poate fi in totalitate sigura si recomanda maxima atentie la completarea acestui tip de date online. In aceste conditii, S.C. Meg Web Soft SRL se angajeaza sa ia toate masurile posibile pentru a asigura securitatea informatiilor clientilor.

          Link-uri catre alte site-uri

     Portalul comunitatilor bacauane contine link-uri catre alte site-uri a caror politica de confidentialitate poate sa difere de cea a S.C. Meg Web Soft SRL. Toate datele personale furnizate de catre utilizatori catre oricare dintre aceste site-uri cad sub incidenta politicii de confidentialitate a respectivului site - NU se aplica in niciun caz politica de confidentialitate a S.C. Meg Web Soft SRL. De aceea, S.C. Meg Web Soft SRL recomanda citirea cu atentie a politicii de confidentialitate pentru fiecare site vizitat de utilizatorii sai.

           Modificarea politicii de confidentialitate

     S.C. Meg Web Soft SRL se angajeaza sa faca publica pe site, in homepage, orice modificare a prezentei politici de confidentialitate, daca aceasta afecteaza datele personale ale clientilor. S.C. Meg Web Soft SRL îţi rezervă dreptul de a schimba şi actualiza în orice moment conţinutul website-ului www.comunitatibacauane.ro, precum şi Politica de confidentialitate şi Termenii si conditiile de utilizare, fără nici un fel de notificare prealabila. De aceea, vă rugăm să vizitaţi periodic această secţiune pentru a verifica termenii şi condiţiile pe care aţi agreat să le respectaţi.